Hartje Gemert - Een bruisend centrum vol leven!

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws in Gemert

Op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws uit Gemert en omstreken? Hartje Gemert maakt dit voor je mogelijk. De onderstaande nieuwsberichten worden real-time opgehaald vanuit het Gemerts Nieuwsblad. Klik op een nieuwsbericht om het originele artikel te openen.

  Vrijdag 07 augustus 2020 07:00:00
  Nieuws

Oogsten op het Boerenbondsmuseum: meer binnenhalen dan graan alleen

GEMERT - Harde arbeid, voor mens én dier. Zweetdruppels. De dansende rug van het paard en de fier knikkende kop. Pardon: hoofd. De snijdende messen. Het twijfelende licht van de zon, aanvankelijk verborgen achter laaghangende bewolking met daaruit een zegenend buitje. Het is zondag 2 augustus en oogstdag op het Boerenbondsmuseum.

Het bericht Oogsten op het Boerenbondsmuseum: meer binnenhalen dan graan alleen verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 07 augustus 2020 07:00:00
  Nieuws

Kranslegging Nederlands-Indië

GEMERT - Op 15 augustus is het 75 jaar geleden dat Japan capituleerde, waarmee een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. De Indische gemeenschap van Gemert-Bakel wil volgende week zaterdag om 11.00 uur even bij dit historisch feit stilstaan. Met een kranslegging bij het monument aan de Pater van den Elsenstraat zullen de vele slachtoffers in voormalig Nederlands-Indië worden herdacht.

Het bericht Kranslegging Nederlands-Indië verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 07 augustus 2020 06:00:00
  Nieuws

In de Biechtstoel

BAKEL - Als inmiddels gepensioneerd meubelmaker wilde Tonnie van de Hulsbeek niet achter de geraniums. Daarom brengt hij bijvoorbeeld - samen met zijn vrouw - elke morgen in alle vroegte maar liefst 240 kranten rond, vijf verschillende dagbladen. Het enige periodiek dat ontbreekt: het Gemerts Nieuwsblad. Een biecht is derhalve noodzakelijk.

Het bericht In de Biechtstoel verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 07 augustus 2020 05:00:47
  Nieuws

De leukste fietsroutes door Gemert-Bakel en Boekel volgens het Gemerts Nieuwsblad (2)

Deze fietsroute door Gemert-Bakel en Boekel gaat  langs kloosters en kapellen. De Peel is gedrenkt in katholicisme. De invloed van de kerk op het dagelijkse leven was eeuwenlang groot en is nog altijd herkenbaar in de vele kerken, kloosters en kapellen die het gebied rijk is. Als vertrekpunt hebben we daarom voor de kerk in Handel […]

Het bericht De leukste fietsroutes door Gemert-Bakel en Boekel volgens het Gemerts Nieuwsblad (2) verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 07 augustus 2020 05:00:00
  Nieuws

Zinnige zorg (3)

Onze radioloog dacht een bijdrage te moeten vragen aan de mensen die naar hun huisarts gaan. Dat is onverstandig, mensen moeten zonder drempel naar de huisarts kunnen. De mogelijkheid om zonder drempel een arts te kunnen bezoeken die een beetje weet van alles (huisarts) levert een belangrijke bijdrage aan een goede gezondheidszorg. Landen waar dat […]

Het bericht Zinnige zorg (3) verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 07 augustus 2020 05:00:00
  Nieuws

On-Nederlands mooi

“Waar ga jij heen op vakantie? Ik naar Limburg.”, “Ik naar Zeeland!”, “Oh! Is het daar mooi weer?” … Dit jaar gaan de standaard wat-doen-jullie-deze-zomergesprekjes allemaal net iets anders dan anders. De reden is niet fijn natuurlijk, maar alle ontdekkingsreizen in Nederland vind ik tóch een prachtige bijkomstigheid. Waar onze “we gaan dit jaar een […]

Het bericht On-Nederlands mooi verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Donderdag 06 augustus 2020 22:00:00
  Nieuws

Stuurman

Laat ik als eerste melden dat ik de invoering van ledtechniek in de wereld van de autoverlichting overwegend een positieve ontwikkeling vind. De light emitting diodes, want daar staat de afkorting voor, helpen energie besparen en kennen een uitzonderlijk lange levensduur, bovendien geven ze ontwerpers veel vrijheid om allerlei creatieve kunstjes uit te halen. Dat […]

Het bericht Stuurman verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Donderdag 06 augustus 2020 11:00:00
  Sport

Eerste oefenwedstrijden Gemert 1 en O23

GEMERT – Voor Gemert 1 en het nieuwe beloftenteam Gemert O23 staan komend weekeinde de eerste oefenwedstrijden op het programma. Gemert 1 speelt in Odiliapeel tegen UDI’19, O23 ontvangt op sportpark Molenbroek Blauw Geel O23.

Het bericht Eerste oefenwedstrijden Gemert 1 en O23 verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Donderdag 06 augustus 2020 10:00:00
  Nieuws

Ex-coronapatiënte waarschuwt voor ingrijpende gevolgen

GEMERT – Als José Geurts de lezers van deze krant een ding zou willen meegeven, is het dat ze voorzichtig moeten blijven. “Doe je ding, altijd binnen zitten is ook geen optie. Maar blijf opletten, het virus is nog niet weg”, waarschuwt ze. Hoe hard het kan toeslaan, weet ze als geen ander. Op 16 maart werd de 65-jarige Gemertse ziek en ze is nog altijd zwaar aan het revalideren. Of ze ooit weer normaal kan lopen is nog niet duidelijk, al knokt ze er keihard voor.

Het bericht Ex-coronapatiënte waarschuwt voor ingrijpende gevolgen verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Donderdag 06 augustus 2020 08:30:00
  Nieuws

Coronaproof zwieren in Boekel: ‘Eigenlijk hebben we de kermis verdiend’

BOEKEL – De kermis in Boekel ging dit jaar door. Van 1 tot 4 augustus was de coronaproof editie te vinden op het Sint Agathaplein en aan maatregelen en aanpassingen geen gebrek.

Het bericht Coronaproof zwieren in Boekel: ‘Eigenlijk hebben we de kermis verdiend’ verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

Contact

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze pagina? Klik dan hier om contact op te nemen.