Hartje Gemert - Een bruisend centrum vol leven!

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws in Gemert

Op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws uit Gemert en omstreken? Hartje Gemert maakt dit voor je mogelijk. De onderstaande nieuwsberichten worden real-time opgehaald vanuit het Gemerts Nieuwsblad. Klik op een nieuwsbericht om het originele artikel te openen.

  Zaterdag 24 oktober 2020 08:00:00
  In Beeld

Gemert-Bakelse wethouder Anke van Extel-van Katwijk wordt burgemeester

Door Marcel Bosmans

Het bericht Gemert-Bakelse wethouder Anke van Extel-van Katwijk wordt burgemeester verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Zaterdag 24 oktober 2020 05:00:00
  Nieuws

‘Mooi voor Anke, jammer voor Gemert-Bakel’

GEMERT-BAKEL – Politiek Gemert-Bakel gunt Anke van Extel de stap naar het burgemeesterschap van Asten en begrijpt dat ze die keuze maakt. Dat is iets anders dan er blij mee zijn. Eerder ging het college van al van vier naar drie wethouders, met tweeën verder gaan vindt niemand een optie. Een goede opvolger vinden, zou nog wel eens een uitdaging kunnen worden. Dat blijkt na een belrondje langs een aantal fractievoorzitters en Harrie Verkampen, die lang met Van Extel samenwerkte.

Het bericht ‘Mooi voor Anke, jammer voor Gemert-Bakel’ verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 23 oktober 2020 16:00:00
  Nieuws

Trots overheerst bij collegenoten toekomstige burgemeester

GEMERT-BAKEL - Trots overheerst bij het college van Gemert-Bakel over de voordracht van wethouder Anke van Extel - van Katwijk voor het burgemeesterschap van Asten.

Het bericht Trots overheerst bij collegenoten toekomstige burgemeester verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 23 oktober 2020 14:29:26
  Ondernemend

Donkey Kinderdagverblijf en BSO biedt de meest flexibele opvang in de regio

 GEMERT – Donkey Kinderdagverblijf en BSO groeide binnen vier jaar uit tot een begrip in Beek en Donk. Vanaf 4 januari vinden kinderen de veilige, familiaire sfeer ook aan de Groeskuilen in Gemert: ‘Wij bieden kinderen en hun ouders alle ruimte.’   “Wij kijken er enorm naar uit om onze visie op kinderopvang ook in […]

Het bericht Donkey Kinderdagverblijf en BSO biedt de meest flexibele opvang in de regio verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 23 oktober 2020 09:49:00
  Nieuws

Scouting Gemert en Jota 2020

GEMERT - Ieder jaar in oktober wordt er door de leden van Scouting Willibrordus Gemert van touw en hout een hoge toren gebouwd. Deze zie je vanaf de rondweg boven de bomen uitgroeien. De toren doet dienst als zendmast voor de jaarlijkse wereldwijde Jota, waar scoutinggroepen van over de hele wereld via zendammateurs contact met elkaar maken.

Het bericht Scouting Gemert en Jota 2020 verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 23 oktober 2020 02:00:00
  Ondernemend

Vraag en aanbod bedrijfsgrond Brabant beter afgestemd

BRABANT - In Brabant zijn vraag en aanbod van grond op bedrijventerreinen beter op elkaar afgestemd. Zowel in oppervlakte als in type terreinen is er een betere match. Dat blijkt volgens het provinciebestuur uit de Monitor Brabantse Bedrijventerreinen 2020.

Het bericht Vraag en aanbod bedrijfsgrond Brabant beter afgestemd verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Donderdag 22 oktober 2020 15:31:20
  Nieuws

Oud-raadslid Rick Faas overleden

GEMERT - Gemertenaar Rick Faas is vandaag op 71-jarige leeftijd overleden. Faas was in de periode 2010-2014 raadslid voor de VVD in Gemert-Bakel. Hij zette zich meer dan 30 jaar in voor de liberalen.

Het bericht Oud-raadslid Rick Faas overleden verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Donderdag 22 oktober 2020 15:15:00
  Nieuws

Peelverhalen: Oude Brabantse klederdrachten

GEMERT-BAKEL - De traditionele kledij van vroeger is omstreeks 1960 geheel uit het straatbeeld verdwenen. Ieder dorp in Oost-Brabant had zijn eigen stijl. Vooral de boerenbevolking hechtte veel waarde aan deze tradities van overgeërfde kleding.

Het bericht Peelverhalen: Oude Brabantse klederdrachten verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Donderdag 22 oktober 2020 12:00:00
 

Terug naar huis

Gemertenaar Willem van den Heuvel werkte de afgelopen maanden als art-vrijwilliger in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. In deze column vertelt hij over zijn ervaringen.

Het bericht Terug naar huis verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Donderdag 22 oktober 2020 12:00:00
  Nieuws

Verbouwing Natuurcentrum De Specht Handel

HANDEL - Natuurlijk denk je goed na over de bouwplannen. Als stichtingsbestuur bouw je echter niet dagelijks. Voorzitter Frans Francissen van Natuurcentrum De Specht in Handel was maar wat blij met professionele hulp uit onverwachte hoek.

Het bericht Verbouwing Natuurcentrum De Specht Handel verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

Contact

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze pagina? Klik dan hier om contact op te nemen.