Hartje Gemert - Een bruisend centrum vol leven!

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws in Gemert

Op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws uit Gemert en omstreken? Hartje Gemert maakt dit voor je mogelijk. De onderstaande nieuwsberichten worden real-time opgehaald vanuit het Gemerts Nieuwsblad. Klik op een nieuwsbericht om het originele artikel te openen.

  Zaterdag 25 juni 2022 07:53:35
  Nieuws

Programma Gildefeesten in Gemert Vorstendom

GEMERT – Je zou maar 750 jaar oud worden. Dat is toch op zijn minst een feestje waard of misschien wel een groot feest. Het Sint Antonius en Sint Sebastianus Gilde uit Gemert pakt daarom groot uit met hun jubileum. De kasteeltuin in Gemert zal nog groener worden dan het al is. In het weekend […]

Het bericht Programma Gildefeesten in Gemert Vorstendom verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Zaterdag 25 juni 2022 05:30:00
  Geen categorie

Peelverhalen: De klompenmaker

GEMERT - Bijna in elk Peeldorp zag men vroeger wel een werf, waar Canadese populieren en wilgenstammen hoog opgestapeld lagen, zoals bij klompenmakerij Spierings in de Oudestraat in Gemert. Het was het domein van de 'klumper', de klompenmaker.

Het bericht Peelverhalen: De klompenmaker verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Zaterdag 25 juni 2022 05:00:00
  Nieuws

Briljanten huwelijk Jan en Netje van Boerdonk

BOEKEL – Netje van Rooij en Jan van Boerdonk leerden elkaar kennen op 31 augustus 1949, tijdens de opening van de Benelux Landbouw Tentoonstelling. Het was liefde op het eerste gezicht.

Het bericht Briljanten huwelijk Jan en Netje van Boerdonk verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 24 juni 2022 19:00:00
  Nieuws

Nina is vierde generatie

BAKEL – Met de geboorte van Nina Brouwers op 19 mei zijn er in Bakel vier generaties ontstaan in de vrouwelijke lijn van haar familie. Overgrootmoeder Sjaan van den Heuvel (85), oma Corry van den Heuvel (59) en moeder Monique de Wit (30) maken de vier generaties compleet.

Het bericht Nina is vierde generatie verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 24 juni 2022 09:00:00
  Nieuws

Van Alaska naar het zuiden met goed doel voor ogen

GEMERT - Henk en Antonita de Louw uit Gemert vertrekken op 21 juni voor een tocht van een jaar die ze veelal op de fiets gaan maken. Na een korte tussenstop op IJsland en een eerste verkenning van Alaska per auto en trein vertrekken ze op 15 juli vanaf Fairbanks, een stadje in het noorden van Alaska, richting het zuiden.

Het bericht Van Alaska naar het zuiden met goed doel voor ogen verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 24 juni 2022 05:00:00
  Nieuws

In de Biechtstoel: Mieke Vogels

GEMERT – Een vrouwelijke koster. Er liggen heel wat eeuwen achter ons waarin deze term op z’n minst de wenkbrauwen zou doen fronsen. Maar dit is 2022 en Mieke Vogels doet haar kosterswerk in de aloude Sint Jan met plezier en verve! De reistijd is kort; vanuit haar huis kijkt zij uit op de kerk, nog geen 70 meter verderop.

Het bericht In de Biechtstoel: Mieke Vogels verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Vrijdag 24 juni 2022 04:49:47
  Nieuws

Brand na blikseminslag Erp

ERP –  De brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00:55 gealarmeerd  voor een woningbrand aan de Hoek in Erp. Er was een brand in een woonboerderij. Die zou zijn ontstaan door blikseminslag. Deze zou op de schoorsteen geslagen zijn. In de woning raakte niemand gewond. De brandweer schaalde op naar Middelbrand. […]

Het bericht Brand na blikseminslag Erp verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Donderdag 23 juni 2022 12:00:00
  Uit

Rondleiding De Mortel met kerk

DE MORTEL - De VVV Gemert-Bakel organiseert op zaterdag 25 juni een rondleiding in De Mortel. Tijdens deze rondleiding wordt ook een bezoek aan de kerk gebracht en aan de gewelven daarvan. Dat levert een bijzonder uitzicht op.

Het bericht Rondleiding De Mortel met kerk verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Donderdag 23 juni 2022 08:00:00
  Nieuws

Op termijn alle 50km-wegen in kom Gemert naar 30km

GEMERT – Met algemene stemmen nam de gemeenteraad donderdagavond het B&W-voorstel aan om het tracé Boekelseweg-Vondellaan-Komweg af te waarderen van 50- naar 30km-weg en om de Vondellaan een daarbij passende nieuwe inrichting te geven. Op termijn willen B&W van alle 50km-wegen in Gemert 30km-wegen maken. Daarvoor moet een plan komen, wil een amendement van vijf partijen. Zij vreesden dat dit anders pas over 10 tot 15 jaar zou gebeuren. Maar de wethouder wil meer vaart maken. Namens de indieners zegt Vroomans, na een schorsing: “Betrek de raad goed bij verkeersproblemen. We trekken het amendement in.”

Het bericht Op termijn alle 50km-wegen in kom Gemert naar 30km verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

  Donderdag 23 juni 2022 07:49:00
  Nieuws

Gemertse Sem start crowdfunding voor aan rolstoel gebonden vriend: ‘Rijbewijs betekent vrijheid voor Sven’

GEMERT – Voor je twintigste je schooldiploma en je rijbewijs halen. Voor Sem is het de gewoonste zaak van de wereld, maar voor zijn goede vriend Sven niet. Zelf achter het stuur kunnen zitten is voor Sven nog belangrijker. Hij zit vanaf zijn geboorte in een rolstoel en blijft zonder eigen vervoer op anderen aangewezen. Sem wil daar verandering in brengen.

Het bericht Gemertse Sem start crowdfunding voor aan rolstoel gebonden vriend: ‘Rijbewijs betekent vrijheid voor Sven’ verscheen eerst op Gemerts Nieuwsblad: uw nieuws uit regio Gemert Bakel.

Contact

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze pagina? Klik dan hier om contact op te nemen.